Nederlandse tennisser Jean-Julien Rojer positief getest, dubbelspel met Wesley Koolhof ten einde

Tennissers Jean-Julien Rojer (L) en Wesley Koolhof tijdens hun eerste ronde op de Spelen.
Tennissers Jean-Julien Rojer (L) en Wesley Koolhof tijdens hun eerste ronde op de Spelen. Foto AFP

De Nederlandse tennisser Jean-Julien Rojer is positief getest op het coronavirus en moet zich terugtrekken van de Olympische Spelen. Dat meldt persbureau ANP maandagochtend. Zijn dubbelspel met Wesley Koolhof komt hiermee ten einde in Tokio. Het tweetal won zondag in de eerste ronde van de Belgen Sander Gillé en Joran Vliegen.

„Ik weet niet wat ik moet zeggen,” zegt de 39-jarige Rojer. Hij vertrok 17 juni uit Nederland met een vliegtuig waar drie andere positief geteste Nederlandse sporters in zaten. „Het spijt me zo verschrikkelijk voor iedereen in het team.” De tennisser van Curaçaose afkomst zegt niet te weten hoe hij besmet is geraakt. Hij verbleef buiten het Olympische dorp en werd daar dagelijks getest op Covid-19.

Eerder op de dag meldde de organisatie van de Spelen zestien nieuwe positieve coronatests die zijn gerelateerd aan het evenement. In drie gevallen gaat het om een deelnemer, het is onduidelijk of Rojer hierbij zit. Het totaal aantal positieve uitslagen gelinkt aan de Spelen komt hiermee op 148. In Tokio is al geruime tijd een noodtoestand van kracht vanwege de pandemie.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Van der Poel rekende op een plank op plek des onheils, tennisser Rojer positief getest