Judoka Verhagen verliest opnieuw in tweede ronde

Het is Sanne Verhagen op de Olympische Spelen niet gelukt de kwartfinales te bereiken van de klasse tot 57 kilogram. De 28-jarige Verhagen verloor in de tweede ronde van Nora Gjakova uit Kosovo. Gjakova maakte na anderhalve minuut een waza-ari en in de resterende tijd wist Verhagen niets meer terug te doen.

Eerder op de dag had Verhagen met moeite gewonnen van de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser. Na ruim anderhalve minuut in de verlenging wist ze haar dertien jaar oudere opponente op de rug te krijgen. De 41-jarige Filzmoser kreeg bij het verlaten van de tatami applaus van de aanwezigen in de Nippon Budokan; voor de veterane was het de laatste wedstrijd van haar loopbaan.

Verhagen kreeg pas een maand geleden te horen dat ze naar Tokio mocht. Vijf jaar geleden deed ze ook mee aan de Spelen van Rio de Janeiro en ook toen verloor ze in de tweede ronde. Of ze doorgaat tot de Olympische Spelen van Parijs in 2024 weet ze nog niet. „Ik ga nu op vakantie, dan ga ik nadenken en dan zie ik wel waar het schip strandt”, zei Verhagen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlandse tennisser Jean-Julien Rojer positief getest, dubbelspel met Wesley Koolhof ten einde