Goud voor Russische turners bij landenwedstrijd

De Russische turners hebben voor het eerst sinds 1996 de landenwedstrijd gewonnen. De ploeg, uitkomend onder de naam ROC (Russisch Olympisch Comité) omdat vanwege een schorsing de naam Rusland, de Russische vlag en het nationale volkslied niet mogen worden gebruikt, hield Japan en China achter zich.

ROC won het goud met een voorsprong van iets meer dan eentiende punt op het gastland. Nikita Nagornyy zorgde op vloer met zijn oefening voor de gouden score. China was als leider de laatste ronde ingegaan, maar moest voor de tweede keer op rij genoegen nemen met olympisch brons.

De Russische turners in afwachting van hun laatste score. Foto Gregory Bull / AP

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 3×3 basketballers op rand van halve finale