Einde carrière Bertens na nederlaag in dubbelspel

Kiki Bertens en Demi Schuurs zijn in de tweede ronde van het olympische tennistoernooi uitgeschakeld. Het Nederlandse vrouwendubbel verloor in de tweede ronde met 2-6, 6-3 en 7-10 van de de Russinnen Veronika Koedermetova en Jelena Vesnina.

Door de nederlaag is er een definitief einde gekomen aan de loopbaan van Kiki Bertens. Ze zou met Jean-Julien Rojer nog meedoen aan het gemengd dubbelspel, maar Rojer moest zich terugtrekken na een positieve coronatest. Alleen Wesley Koolhof was nog beschikbaar voor het gemengd dubbelspel, maar de Nederlandse tennissers hebben besloten komen niet meer in actie te komen, zo maakte coach Marco Kroes bekend.

Lees ook: Ze overwon faalangst en liet Nederland na jaren weer zien wat toptennis was: het afscheid van Kiki Bertens Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Van der Poel na val uitgestapt in mountainbikewedstrijd, tennisser Rojer positief getest