Eerste nederlaag Amerikaanse Ledecky in individuele olympische zwemfinale

De Amerikaanse zwemster Katie Ledecky heeft haar eerste nederlaag geleden op de Olympische Spelen. De 24-jarige Amerikaanse werd in de finale van de 400 meter vrije slag verslagen door de 20-jarige Ariarne Titmus uit Australië. Ledecky had haar vier vorige individuele olympische finales allemaal gewonnen.

Op de Spelen van Londen 2012 pakte Ledecky als 15-jarige goud op de 800 vrij. Vier jaar later in Rio de Janeiro werd ze olympisch kampioene op de 200, 400 en 800 vrij. Ledecky pakte toen ook goud met de estafetteploeg op de 4×200 vrij.

Ledecky leek in het Tokyo Aquatics Centre op weg naar haar zesde olympische titel, maar op de laatste 100 meter werd ze voorbij gezwommen door Titmus. „Ik heb Katie bedankt, zonder haar had ik hier niet gestaan”, zei de Australische. „Zij is de standaard. Ik probeerde in deze race zo lang mogelijk bij haar te blijven. Ik kan niet geloven dat het gelukt is.”

De Amerikaanse Katie Ledecky tijdens de finale van de 400 meter vrije slag. Foto Attila Kisbedenek / AFP

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlandse tennisser Jean-Julien Rojer positief getest, dubbelspel met Wesley Koolhof ten einde