Diskwalificatie voor windsurfer Badloe in vijfde race

Windsurfer Kiran Badloe is gediskwalificeerd in de vijfde race in de RS:X-klasse. De Italianen hadden een protest ingediend omdat Badloe zijn Italiaanse tegenstander Mattia Camboni niet genoeg ruimte zou hebben gegeven bij een bovenboei.

Badloe was het daar niet mee eens en zag het ook niet als een duidelijke fout, maar de jury oordeelde anders. Badloe won de race, Camboni eindigde als derde. De Italiaan gaat nu aan de leiding met 15 punten, Badloe is gezakt naar de derde plaats met 20 punten. De Nederlander kan de diskwalificatie wel wegstrepen als slechtste resultaat.

Na een rustdag dinsdag staan er nog zes races en een medalrace op het programma.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlaag waterpolosters bij olympische rentree