Badmintonners Piek/Seinen zeker van kwartfinaleplaats

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen hebben maandag ook hun tweede poulewedstrijd in het vrouwendubbel gewonnen. Het Nederlandse duo was met 21-6 21-10 veel te sterk voor Doha Hany en Hadia Hosny uit Egypte. Met de overwinning plaatsen ze zich voor de kwartfinale.

In de derde groepswedstrijd treffen Piek en Seinen dinsdag het als derde geplaatste koppel Mayu Matsumoto en Wakana Nagahar uit Japan. Zij wonnen ook hun eerste twee wedstrijden, het duel gaat dus om de groepswinst en een op papier gunstigere uitgangspositie voor de knock-outfase.

Selena Piek (links)en Cheryl Seinen tijdens hun tweede groepswedstrijd. Foto Alexander Nemenov / AFP

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlaag waterpolosters bij olympische rentree