3×3 basketballers verliezen na verlenging van België

De Nederlandse 3×3 basketballers hebben hun vijfde wedstrijd tijdens het olympische toernooi verloren. België was na verlenging met 18-17 te sterk. Nederland, dat vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aankeek, speelde een groot gedeelte van de wedstrijd zonder wissel omdat Ross Bekkering al na enkele minuten een blessure aan zijn hand opliep.

Nederland staat op de tweede plaats, achter het ongeslagen Servië en voor Letland, dat een slechter doelsaldo heeft. De beste twee ploegen in de poule van acht kwalificeren zich voor de halve finales. De nummers drie tot en met zes gaan naar de kwartfinales.

De Nederlander Arvin Slagter (midden) tijdens het duel met België. Foto Andrej Isakovic / AFP

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Van der Poel rekende op een plank op plek des onheils, tennisser Rojer positief getest