3×3 basketballers hebben zicht op halvefinaleplaats

De Nederlandse 3×3 basketballers hebben hun zesde wedstrijd op het olympisch toernooi gewonnen. Polen werd na verlenging met 22-20 verslagen. Door de overwinning staat de Nederlandse ploeg met acht punten op de tweede plaats en heeft goede kans op plaatsing voor de halve finale.

Dinsdag is een zege op Letland, de laatste tegenstander in de groepsfasse, in principe voldoende voor een plek bij de laatste vier. Europees kampioen Servië is na zes overwinningen al door naar de halve finale. Nederland is in ieder geval verzekerd van de volgende ronde, de nummers drie tot met zes plaatsen zich voor de kwartfinale.

Voor de wedstrijd tegen Polen was er goed nieuws over Ross Bekkering. Hij raakte maandag in de verloren wedstrijd tegen België (17-18 na verlenging) geblesseerd aan een vinger, maar bleek fit genoeg om het toernooi te vervolgen. Als Bekkering definitief zou zijn uitgevallen, dan had het Nederlandse team zonder wisselspeler verder gemoeten in de resterende wedstrijden. Een speler vervangen is tijdens de Spelen niet toegestaan.

De Nederlander Jessey Voorn (links) in duel met de Pool Przemyslaw Zamojski. Foto Andrew Boyers/Reuters

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 3×3 basketballers op rand van halve finale