1.900 aanvragen op eerste dag zesde NOW-periode

Zo’n 1.900 mensen hebben een verzoek ingediend op de eerste dag van de zesde ronde van de NOW, de loonsteunregeling voor ondernemers die omzetverlies lijden door de coronacrisis. Dat meldt het UWV. Bij de vijfde ronde ging het om 3.400 aanvragen op de eerste dag.

Met de NOW-steun kunnen werkgevers ondanks de teruggelopen omzet hun personeel blijven uitbetalen. De regeling is bedoeld voor werkgevers die hun omzet met minstens 20 procent en maximaal 80 procent hebben zien dalen. Afhankelijk van het omzetverlies kan met de NOW tot 85 procent van de loonkosten vergoed worden. De steun wordt voor een periode van drie maanden uitgekeerd: in deze zesde periode gaat het om de maanden juli tot en met september. Bedrijven die getroffen zijn door het noodweer in Limburg kunnen ook aankloppen voor NOW-steun.

In de vorige, vijfde NOW-periode werden 45.000 verzoeken goedgekeurd. Ontvangers komen in aanmerking voor in totaal zo’n 2 miljard euro, waarvan een deel nog uitgekeerd moet worden. In de vierde periode was het steunbedrag met 3,2 miljard euro een stuk hoger. Er werden toen 74.000 aanvragen goedgekeurd.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Festivalorganisator ID&T zet kort geding tegen overheid voort