Zwemsters Toussaint en De Waard bereiken halve finales 100 rugslag

De zwemsters Kira Toussaint en Maaike de Waard hebben zich geplaatst voor de halve finales van de 100 meter rugslag. De 27-jarige Toussaint, met 58,65 seconden de houdster van het Nederlands record, klokte in de series met 59,21 de zevende tijd. De Waard schaarde zich met 1.00,03 ook bij de laatste zestien (vijftiende).

De Australische Kaylee McKeown zwom met 57,88 een nieuw olympisch record. De 20-jarige McKeown, die sinds vorige maand met 57,45 het wereldrecord op haar naam heeft staan, was in de series 0,08 seconde sneller dan de één jaar jongere Amerikaanse Regan Smith.

Maandagochtend zijn de halve finales van de 100 rug in het Tokyo Aquatics Centre. Toussaint, die eerder dit jaar bij de EK net naast een medaille greep op de 100 rug, heeft zich als doel gesteld om de finale te halen. „En dan weet je nooit wat er kan gebeuren”, aldus de rugslagspecialiste. Toussaint maakte deel uit van de estafetteploeg die zondagochtend in Tokio net naast een medaille greep op de 4×100 meter vrije slag (vierde).

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlandse 3×3 basketballers winnen groepsduel van Japan