Windsurfster Lilian de Geus zesde na eerste dag in RS:X-klasse

Lilian de Geus in het water rond het eiland Enoshima in actie.
Lilian de Geus in het water rond het eiland Enoshima in actie. Foto Ivan Alvarado/Reuters

Windsurfster Lilian de Geus is de eerste dag van de RS:X-klasse goed geëindigd. De regerend wereldkampioene begon nog teleurstellend met een achtste en elfde plaats in de eerste twee races, maar schreef de derde op haar naam. Daarmee volgde ze het voorbeeld van landgenoot Kiran Badloe, die bij de mannen ook de derde race wist te winnen zondag.

De Geus staat na de eerste drie races op een zesde plaats in het algemeen klassement. De Francaise Charline Picon, die vijf jaar terug in Rio goud pakte, gaat daarin aan de leiding. Picon geldt als een van de belangrijkste concurrenten van De Geus, die zowel in 2018, 2020 als dit jaar wereldkampioen werd in de RS:X-klasse. Bij de vorige Spelen eindigde ze net naast het podium.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zilver Van Vleuten, Oostenrijkse Kiesenhofer zorgt voor grote verrassing