Windsurfer Badloe na drie races derde in klassement

Windsurfer Kiran Badloe staat na de eerste dag in de RS:X-klasse derde in het algemeen klassement. Badloe, topfavoriet voor de titel, kende twee slechte eerste races. Daarin eindigde hij als vijfde en zevende. Door de derde race te winnen, herstelde hij zich van de twee mindere resultaten.

Na de drie races sprak Badloe van een „topdag”. „De eerste twee resultaten waren wat minder, ook vanwege de wind. Bij de laatste race ging de wind aan. Al met al een leuke dag met variërende omstandigheden”, aldus de 26-jarige Badloe.

Badloe wil in Tokio zijn voormalige trainingsgenoot Dorian van Rijsselberghe opvolgen als kampioen. Die veroverde in dezelfde RS:X-klasse het goud bij de Spelen van Londen in 2012 en herhaalde dat kunstje vier jaar later in Rio.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zilver Van Vleuten, Oostenrijkse Kiesenhofer zorgt voor grote verrassing