Verrassing tennistoernooi: Australische Barty in eerste ronde uitgeschakeld

De Spaanse tennisster Sara Sorribes Tormo heeft in de eerste ronde bij het vrouwenenkelspel voor een grote verrassing gezorgd. Ze won in twee sets (6-4, 6-3) van de Australische nummer een van de wereld Ashleigh Barty. Barty won twee weken geleden nog Wimbledon.

Op het hardcourt in Tokio deed Barty voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. De Japanse Naomi Osaka, de nummer twee van de plaatsingslijst, won wel makkelijk. Zij versloeg de Chinese Zheng in twee sets.

Kiki Bertens, die zaterdag in de eerste ronde verloor van de Tsjechische Vondrousova en daarmee haar laatste enkelspelduel ooit speelde, komt later op zondag nog in actie in het dubbelspel. Bertens speelt samen met Demi Schuurs tegen het Franse duo Caroline Garcia en Kristina Mladenovic.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zilver Van Vleuten, Oostenrijkse Kiesenhofer zorgt voor grote verrassing