Tien doden en tientallen gewonden bij busongeluk in Kroatië

Ongeval De bus raakte door onbekende oorzaak van de weg in Kroatië. Zeker tien mensen zijn om het leven gekomen. De passagiers waren onderweg naar Kosovo.
De bus raakte om onbekende oorzaak van de weg.
De bus raakte om onbekende oorzaak van de weg. Foto Luka Safundzic/AP Photo

Bij een busongeluk in het oosten van Kroatië zijn zondag zeker tien mensen om het leven gekomen en 45 gewonden gevallen. Dat melden Kroatische media. De bus met Kosovaarse kentekenplaten raakte onderweg naar Pristina in Kosovo van de weg nabij de stad Slavonski Brod. De oorzaak is niet bekend.

Het ongeluk gebeurde ‘s ochtends om 06.00 uur op de snelweg tussen hoofdstad Zagreb en de Servische grens. In de bus zaten 67 passagiers en twee chauffeurs. Een van de chauffeurs is om het leven gekomen. Enkele gewonden zijn er ernstig aan toe, onder wie een minderjarig meisje.

De Kroatische minister-president Andrej Plenkovic schreef op Twitter mee te leven met de families van de slachtoffers. Hij zei te hopen dat de gewonde passagiers herstellen. Kosovo stuurt de minister van Binnenlandse Zaken naar Kroatië om poolshoogte te nemen.