Schouten niet door op 100 meter schoolslag, ook mannenploeg 4×100 vrij uitgeschakeld

Tes Schouten bleef op haar eerste Spelen steken in de series van de 100 meter schoolslag. De 20-jarige Schouten zette met 1.07,89 de 25e tijd neer. Om de halve finales te halen, had ze bijna een seconde harder moeten gaan. Schouten zette eind vorig jaar het Nederlands record op 1.06,92 en plaatste zich daarmee voor de Spelen.

De mannenploeg op de 4×100 vrij wist zich eveneens niet te plaatsen voor de finale. Nyls Korstanje, Stan Pijnenburg, Thom de Boer en Jesse Puts eindigden in hun heat als zesde in 3.14,07. Daarmee bleef het kwartet boven het Nederlands record dat het in mei had neergezet in de EK-finale in Boedapest (3.13,79). In het veld van zestien landen eindigde Nederland als twaalfde.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Nederlandse roeiers mogen geen contact meer hebben met sporters uit andere landen’