Sanne Wevers gaat er even tussenuit, heeft ‘veel pijn’

Sanne Wevers gaat er na haar uitschakeling in de kwalificaties voor de balk „even tussenuit”. Dat zei de 29-jarige turnster, die in 2016 in Rio de Janeiro nog goud veroverde op het onderdeel, zondag tegen ANP.

Het lukte Wevers tijdens de kwalificaties niet om bij de beste acht te eindigen, waardoor ze haar titel niet meer kan verdedigen. De aanloop naar de Spelen was alles behalve vlekkeloos. Na de wedstrijd ging Wevers onder meer in op het conflict rond haar vader en trainer Vincent Wevers. Die mocht van gymnastiekbond KNGU niet afreizen naar Tokio, omdat hij een van de turncoaches is die wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag in het verleden. Toen de vraag over haar turntoekomst werd gesteld zei Wevers „eerst eens te willen weten hoe de KNGU met de situatie omgaat”.

„De turnsport is kapot gemaakt in Nederland”, zei Wevers verder tegen de NOS. „Ik maak me heel veel zorgen over de toekomst. Ik hoop dat een volgende generatie de kans krijgt het goed te doen. Er moet wat gebeuren.”

Twitter avatar TeamNLtweets TeamNL🇳🇱 TURNEN 🤸‍♀️ Zo balen… 😢 #SamenSterker | #Tokyo2020 https://t.co/aXLK00u5pn
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlandse 3×3 basketballers winnen groepsduel van Japan