RIVM: 4.665 nieuwe positieve tests tussen zaterdag en zondag

Het RIVM heeft tussen zaterdag- en zondagochtend 4.665 nieuwe positieve coronatests geregistreerd. Ten opzichte van zaterdag is dat een daling van 622 tests, toen er na een bijstelling 5.287 binnenkwamen. Het cijfer van zondag ligt fors lager dan het weekgemiddelde, dat 6.454 bedraagt.

Er zijn zondag vier overlijdens aan de gevolgen van het Covid-19 doorgegeven. Dat zijn er net zoveel als de dag ervoor. Mogelijk zijn het er in werkelijkheid meer, omdat deze data soms met vertraging binnenkomen bij het RIVM.

Het instituut sprak eerder de verwachting uit dat het aantal positieve tests zou gaan dalen deze week. Vorige week zondag registreerde het RIVM nog ruim 10.000 positieve tests. Het is twee weken geleden dat het demissionaire kabinet de coronamaatregelen aanscherpte.

De meeste positieve tests zijn in Amsterdam gemeld: in de hoofdstad waren dat er 318. Rotterdam volgt met 279. Ook in Den Haag (99), Utrecht (81) en Tilburg (77) testten relatief veel inwoners positief.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot 533