Regerend kampioene Bouwmeester begint teleurstellend aan Spelen

Zeilster Marit Bouwmeester is haar jacht op een gouden medaille op de Spelen in Tokio teleurstellend begonnen. Na twee races staat de regerend olympisch kampioene in de Laser Radial-klasse achttiende in de tussenstand.

De 33-jarige Bouwmeester, bij de Spelen van 2012 van Londen al goed voor zilver, verloor na de start van de eerste race al snel de aansluiting met de snelste boten. In het water rond het eiland Enoshima kon ze haar achterstand niet meer goedmaken en kwam niet verder dan de 21e plaats. In de tweede race, die enige tijd moest worden uitgesteld vanwege gebrek aan wind, herstelde ze zich wel iets. Bouwmeester begon opnieuw niet goed, maar met een opmars kwam ze nog tot de veertiende plaats.

De Duitse Svenja Weger gaat na twee races aan de leiding in het klassement, gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom en de Kroatische Elena Vorobeva. In totaal zullen er elf races worden afgewerkt.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Degenschermer Verwijlen uitgeschakeld in achtste finales