Ongevaccineerde reizigers in quarantaine in Noorwegen, lockdown Australië mogelijk verlengd

Wie niet volledig is ingeënt en maandag naar Noorwegen reist, moet tien dagen in quarantaine.
Wie niet volledig is ingeënt en maandag naar Noorwegen reist, moet tien dagen in quarantaine. Foto Ole Berg-Rusten/EPA

Een overzicht van het coronanieuws in het buitenland:

  • Wie naar Noorwegen reist, heeft vanaf maandag te maken met strengere regels. Wie niet volledig gevaccineerd is, moet verplicht tien dagen in quarantaine. Dat geldt ook voor mensen die alleen een eerste prik hebben gehad. Zij moeten zich voor aankomst in Noorwegen registreren en een negatieve PCR-test laten zien als ze het land binnenreizen. De eerste drie dagen van de isolatie vindt plaats in een hotel dat door de Noorse regering is aangewezen. Wie op de vierde dag negatief test, mag in principe naar een andere locatie om daar de rest van de quarantaine af te maken.
  • Alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus zouden vanaf oktober aanwezig kunnen zijn bij de Premier League, de Britse voetbalcompetitie. Dat melden Britse media. Het zou een plan zijn van de regering. Die regel zal dan ook gelden voor andere sportwedstrijden of grote evenementen.
  • De kans is groot dat de lockdown van de Australische deelstaat New South Wales langer gaat duren. Daar waarschuwde deelstaatpremier Gladys Berejiklian voor. Ze vreest voor besmettingen na een demonstratie tegen de lockdown zaterdag waar duizenden mensen bij aanwezig waren. De protesten hebben haar „hart gebroken”, zei Berejiklian. „Ik hoop dat het niet tot een terugval leidt, maar dat kan wel het geval zijn.” In New South Wales zorgt een uitbraak van de Deltavariant van het coronavirus voor besmettingen. Zondag zijn 141 nieuwe positieve coronatests geregistreerd. Een groot deel van Australië is in lockdown.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dalend aantal besmettingen, druk op ziekenhuizen neemt toe