‘Nederlandse roeiers mogen geen contact meer hebben met sporters uit andere landen’

De Nederlandse roeiers hebben naar aanleiding van de coronabesmettingen in Team NL beperkingen opgelegd gekregen van de organisatie. Technisch directeur van de roeibond Hessel Evertse bevestigt zondag tegen de NOS dat de roeiers geen gebruik meer mogen maken van de eetzaal en de warming-upruimte. Ook is de roeiers verzocht om zich af te zonderen van andere landen en vrijwilligers.

De impact op de roeiers van de maatregelen is groot, zegt Evertse verder tegen de NOS. Vrouwenroeicoach Josy Verdonkschot werd zaterdag positief getest op het coronavirus. Eerder bleek dat skiffeur Finn Florijn en een staflid ook al besmet waren.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlandse 3×3 basketballers winnen groepsduel van Japan