Nederlandse handbalvrouwen winnen eerste wedstrijd tegen Japan

De Nederlandse handbalvrouwen hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Tegen Japan werd het 32-21. Lois Abbingh maakte zeven treffers tegen het gastland. Komende dinsdag speelt de ploeg tegen Zuid-Korea.

De wereldkampioen van 2019 stond bij rust al met 18-10 voor en gaf die voorsprong niet meer weg. Noorwegen, de grootste concurrent in de groep, neemt het morgen op tegen Zuid-Korea. De andere landen in de groep van Nederland zijn Angola en Montenegro, zij nemen het maandagnacht tegen elkaar op.

De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade wordt beschouwd als een van de kanshebbers voor Olympisch goud. Op de laatste Olympische spelen in Rio werden de handbalvrouwen vijfde. Enkele belangrijke speelsters, zoals Estavana Polman, zijn niet aanwezig vanwege blessures.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlandse 3×3 basketballers winnen groepsduel van Japan