Nederlandse 3×3 basketballers winnen groepsduel van Japan

Arvin Slagter in duel met Ryuto Yasuoka van Japan.
Arvin Slagter in duel met Ryuto Yasuoka van Japan. Foto Andrew Boyers/Reuters

De Nederlandse 3×3 basketballers hebben zondag hun derde groepsduel gewonnen. In een spannende wedstrijd won het team met 21-20 van thuisland Japan. Arvin Slagter verzekerde Nederland met een vrije worp van de overwinning.

De wedstrijd tegen Japan begon rommelig. Na ruim een minuut spelen werd het duel stilgelegd vanwege technische problemen met het scoreboard. Daarna leek Nederland even de focus kwijt en kwam Japan onder meer met 16-12 voor. Door een goed laatste deel van de wedstrijd wist Oranje toch nog de winst binnen te slepen.

Na de rake vrije worp van Slagter stonden er eigenlijk nog dertig seconden op de klok, maar bij het 3×3 basketbal wordt een wedstrijd beëindigd als een van beide teams 21 punten heeft gescoord. Zo pakte Nederland voor de tweede keer de winst, nadat het eerder al de Russische ploeg met 18-15 had verslagen. Tegen Servië kwamen de basketballers net tekort.

Later op zondag speelt Nederland nog tegen China.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zilver Van Vleuten, Oostenrijkse Kiesenhofer zorgt voor grote verrassing