Nederlandse 3×3 basketballers verslaan ook China

Arvin Slagter glijdt uit en Ross Bekkering kijkt toe, terwijl de Chinees Hu Jingiu in de lucht springt.
Arvin Slagter glijdt uit en Ross Bekkering kijkt toe, terwijl de Chinees Hu Jingiu in de lucht springt. Foto Andrew Boyers/Reuters

De Nederlandse 3×3 basketballers hebben zondag ook het vierde groepsduel gewonnen. Na een nipte 21-20 zege op thuisland Japan versloegen Jessey Voorn, Ross Bekkering, Arvin Slagter en Dimeo van der Horst China met 21-18. Daardoor klimt Oranje naar een voorlopig tweede plek in de groepsfase.

De eerste groepswedstrijd werd zaterdag nog met een klein verschil verloren van Servië (16-15), een van de favorieten voor de titel. Sindsdien is Nederland bezig aan een sterke reeks. Naast Japan en China werd zaterdag al de Russische ploeg verslagen (18-15).

Maandag speelt Nederland tegen België en Polen, om dinsdag de poulefase af te sluiten met een wedstrijd tegen Letland. De nummers een en twee plaatsen zich direct voor de halve finale, de nummers drie tot en met zes spelen eerst nog in de kwartfinale.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kiki Bertens met Demi Schuurs wel door in dubbelspel