Juichende Van Vleuten dacht dat ze had gewonnen

Wielrenster Annemiek van Vleuten dacht dat ze zondag goud had gewonnen bij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen. De Nederlandse wist niet dat de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer nog voor haar reed, zei ze na afloop. Dat verklaarde waarom Van Vleuten zo blij de finish passeerde.

„Ik wist het niet, ik zat blijkbaar fout”, aldus Van Vleuten, die in een eerste reactie nog niet kon vertellen waar het in de communicatie precies mis was gegaan. „Ik heb gemengde gevoelens”, vervolgde ze. „Ik ben trots op mijn olympische medaille, want die had ik nog niet. Ik heb een goede race gereden. Iedereen keek naar ons als Nederlands team. Dan is het best lastig.”

Volgens Anna van der Breggen was dit de enige race die het peloton rijdt zonder oortjes. De Nederlandse vrouwen probeerden te tellen hoeveel ontsnapte rensters waren ingerekend en dachten dat het goed zat, maar de informatie bleek van meerdere kanten niet te kloppen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zilver Van Vleuten, Oostenrijkse Kiesenhofer zorgt voor grote verrassing