Favoriet golftitel Rahm test positief op coronavirus

De Spaanse golfer Jon Rahm, de huidige nummer een van de wereldranglijst, heeft zondag positief getest op het coronavirus. Ook de nummer zes van de wereld, de Amerikaan Bryson DeChambeau, is besmet met het virus. Beide golfers kunnen daardoor niet meedoen aan de Olympische Spelen.

Rahm was een van de grote favorieten voor de titel. In juni won hij nog de US Open, één van de vier majors. Hij testte positief bij de derde opeenvolgende PCR-test die hij verplicht was te ondergaan na zijn deelname vorige week aan The Open Championship in Groot-Brittannië. Zijn eerste twee PCR-tests waren negatief.

DeChambeau schreef vorig jaar de US Open op zijn naam. Hij wordt vervangen door zijn landgenoot Patrick Reed, die ook al deelnam aan de vorige Spelen in Rio de Janeiro. Door het wegvallen van Rahm is Adri Arnaus de enige Spaanse golfer die meedoet in Tokio. (NRC/ANP)

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Regerend olympisch kampioene Sanne Wevers mist finale balk