Degenschermer Verwijlen uitgeschakeld in achtste finales

De Fransman Romain Cannone viert zijn overwinning op de languit liggende Bas Verwijlen.
De Fransman Romain Cannone viert zijn overwinning op de languit liggende Bas Verwijlen. Foto Mohd Rasfan/AFP

Degenschermer Bas Verwijlen is zondag in de achtste finales uitgeschakeld. De 37-jarige Brabander verloor in de achtste finales met 15-11 van de Fransman Romain Cannone. Verwijlen was het toernooi eerder op de dag begonnen met winst op de Zuid-Koreaan Youngjun Kweon (15-10).

Verwijlen startte slecht tegen Cannone, die in de eerste periode een voorsprong nam van 8-3. De Nederlander richtte zich daarna op en bracht de spanning in de tweede periode terug door de achterstand te verkleinen tot twee punten (11-9). De nummer 7 van de wereld moest de zege toch aan Cannone laten. Verwijlen reageerde na afloop teleurgesteld en ging nog even met de wedstrijdleiding in discussie. Uiteindelijk feliciteerde hij Cannone toch maar.

Het was de vierde keer dat Verwijlen aan de Olympische Spelen meedeed. In 2008 wist de degenschermer in Peking de kwartfinales te bereiken. In Londen (2012) was de achtste finales, net als nu, het eindstation. Vijf jaar geleden verloor Verwijlen in Rio de Janeiro al in de eerste ronde.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Geen medaille estafettezwemsters op 4×100 meter vrije slag