Bulgarije zet Nederland op rode lijst, Zuid-Korea verlengt maatregelen

Een overzicht van het coronanieuws in het buitenland.

  • Mocht er een zware, vierde golf in Duitsland ontstaan, dan kunnen niet-gevaccineerde mensen wellicht de toegang tot onder anderen bars, restaurants, bioscopen en sportevenementen worden ontzegd. Dat heeft Helge Braun, stafchef van bondskanselier Angela Merkel laten weten. Bij een nieuwe golf besmettingen „zullen de niet-gevaccineerden hun contacten moeten beperken”, zei hij tegen Duitse media. „En degenen die gevaccineerd zijn, zullen zeker meer vrijheid hebben dan degenen die niet gevaccineerd zijn.”
  • Nederland staat vanaf morgen op de rode lijst van Bulgarije. Dat betekent dat iedereen die vanuit Nederland naar het Oost-Europese land reist een negatief testbewijs moet kunnen overleggen. Er zijn geen uitzonderingen op die eis, ook gevaccineerden en mensen die Covid-19 hebben gehad moeten een negatieve PCR-test laten zien. De negatieve test geldt alleen voor wie naar Bulgarije reist, bij terugkomst is de test niet nodig.
  • De geldende coronamaatregelen in Zuid-Korea, waar momenteel op het hoogste risiconiveau geldt vanwege het hoge aantal besmettingen, zijn met twee weken verlengd tot 8 augustus. Bijeenkomsten van drie mensen of meer zijn na zes uur ’s avonds verboden, kerken en nachtclubs moeten dicht en sportevenementen zijn alleen toegestaan zonder toeschouwers. Online onderwijs en thuiswerken wordt verder zoveel mogelijk aangemoedigd. Ook de horeca moet vervroegd dicht.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt tot 533