Bertens met Schuurs wel door in dubbelspel

Demi Schuurs serveert, Kiki Bertens wacht op de return.
Demi Schuurs serveert, Kiki Bertens wacht op de return. Piroschka van de Wouw/Reuters

Kiki Bertens heeft samen met Demi Schuurs de tweede ronde van het dubbelspeltoernooi bereikt. In een spannende wedstrijd tegen het Franse duo Caroline Garcia en Kristina Mladenovic trokken Bertens en Schuurs na drie sets (7-6 (4), 5-7 en 11-9) aan het langste eind. Het Nederlandse duo overleefde een matchpoint in de supertiebreak.

Bertens en Schuurs begonnen slecht aan het duel en kwamen in de eerste set 4-1 achter. Met name Schuurs leek bevangen door emoties en spanning. Tussen de games door zat zij huilend op het bankje en werd opgepept door Bertens. Daarna ging het beter lopen en in de tiebreak waren Schuurs en Bertens de bovenliggende partij.

In de tweede set ging het lang gelijk op, maar bleken de Françaises op het juiste moment doortastender. Mede door een break in de elfde game trokken zij de set naar zich toe. In de daaropvolgende supertiebreak kwamen Bertens en Schuurs op een 8-4 voorsprong en leek het pleit beslecht. Maar met vijf punten op rij kwamen Garcia en Mladenovic als eerste op matchpoint. Dat wisten de Nederlanders weg te werken en op hun eerste matchpoint was het wel raak.

Kiki Bertens, bezig aan haar laatste toernooi in haar carrière, werd in het enkelspel al uitgeschakeld in de eerste ronde. Ze komt, net als Schuurs, ook nog in actie in het gemengd dubbel, met of Wesley Koolhof of Jean-Julien Rojer.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kiki Bertens met Demi Schuurs wel door in dubbelspel