Badmintonduo Tabeling en Piek verliest ook tweede duel

Robin Tabeling en Selena Piek zondag in actie.
Robin Tabeling en Selena Piek zondag in actie. Foto Dita Alangkara/AP Photo.

Badmintonners Selena Piek en Robin Tabeling zijn er nog niet in geslaagd een wedstrijd te winnen in het gemengd dubbelspel. Het koppel verloor zondag van het Chinese duo Siwei Zheng en Yaqiong Huang, die de wereldranglijst aan voeren. Het werd 21-15 en 22-20 voor de Chinese opponent.

In de eerste game ging het tot 14-14 gelijk op, maar daarna namen de Chinezen de controle over de partij. In de tweede game pakten Piek en Tabeling een voorsprong van 20-18, maar het lukte het duo niet de game binnen te halen. De ervaren Zheng en Huang, ook regerend wereldkampioen, maakten het met 22-20 af.

Eerder gingen Piek en Tabeling in drie games onderuit tegen Seo Seung-jae en Chae Yu-jung uit Zuid-Korea. Piek en Tabeling sluiten de groepsfase af tegen het Egyptische koppel Hatem Adham Elgamal en Doha Hany, maar een plek in de kwartfinales lijkt niet meer haalbaar. Alleen de beste twee koppels van de poule plaatsen zich voor de laatste acht.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Regerend kampioene Bouwmeester begint teleurstellend aan Spelen