Recensie

Recensie Podcast

Voor wie onverslaanbaar wil zijn bij de volgende pubquiz

The Rest is History is een feitjeswaterval en zit vol humor en aanstekelijk enthousiasme.

Collega Bart Funnekotter is zo iemand die met gemak De Slimste Mens zou winnen. Hij weet zó veel! Ik vroeg hem om zijn lievelingspodcast met jullie te delen. Bart:

„Een halve finale op het EK tussen Engeland en Denemarken? Dan komt The Rest is History met een aflevering over de gedeelde geschiedenis van beide landen (Hamlet, de Vikingen, Nelson) – razendsnel verzonnen en opgenomen. Dat kan omdat de presentatoren, de historici Tom Holland en Dominic Sandbrook, beschikken over een angstwekkend encyclopedische kennis van de geschiedenis.

Alle geschiedenis, zo lijkt het, want er zijn afleveringen over de Zevenjarige Oorlog, Nero, de Maya’s en spoken. Holland (onstuitbare feitjeswaterval) en Sandbrook (vrolijke scepticus) bespreken alles met veel humor en aanstekelijk enthousiasme. Voor wie bij de volgende pubquiz onverslaanbaar wil zijn.

The Rest is History, twee keer per week een nieuwe aflevering van een uur, Goalhanger.