In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat de 22-jarige Sloveen Tadej Pogacar de Tour de France won, demonstreerden onder anderen Britten en Grieken tegen de coronamaatregelen in hun land en maakten Duitsland en België de schade op na de hevige overstromingen van vorige week.
De 22-jarige Sloveen Tadej Pogacar had deze week wat te vieren. Na de 21ste etappe van de Tour de France, die traditiegetrouw eindigt op de Champs-Élysées in Parijs, won hij zondag het eindklassement. De etappe zelf werd door de 26-jarige Belg Wout van Aert gewonnen.
Foto Christine Poujalat / AFP
Een man duwt een kruiwagen in de plaats Dernau in het Duitse Rijnland-Palts. Het gebied werd zwaar getroffen door overstromingen en inventariseert deze week de schade. In Duitsland stond het dodental als gevolg van de watersnood op vrijdagochtend op zeker 170, in België stierven minstens 37 mensen. Aannemelijk is dat deze cijfers oplopen, aangezien velen nog worden vermist.
Foto Christof Stache / AFP
Naast het westen van Duitsland en het zuiden van Nederland, kreeg ook het oosten van België te kampen met zware overstromingen en grote schade. Afgelopen week zochten hulpdiensten naar slachtoffers en overlevenden in het Waalse Pepinster.
Foto Chris Keulen
Albanese moslims wonen op het Skanderbegplein in hoofdstad Tirana een gebed bij voor Eid al-Adha. Het islamitische Offerfeest werd van maandag tot en met vrijdag gevierd.
Foto Gent Shkullaku / AFP
In Engeland werden deze week bijna alle coronamaatregelen opgeheven op de dag die Freedom Day werd gedoopt. Antilockdowndemonstranten grepen het moment aan om te protesteren tegen diezelfde coronamaatregelen. Een demonstrant heeft hier een 'woordenwisseling' met agenten.
Foto Facundo Arrizabalaga / EPA
Een inwoner van het Indonesische Soerabaja poseert met geld dat ze zojuist heeft gekregen van de overheid bij wijze van coronasteun. Het land kampte onlangs met een nieuwe coronagolf. Ook economisch gezien werd Indonesië hard getroffen.
Foto Juni Kriswanto / AFP
Mexicaanse feministen demonstreerden deze week in Mexico-Stad naar aanleiding van de moord op lerares Susana Garrido door haar partner. De demonstranten vinden haar dood exemplarisch voor de 'feminicide' die het land teistert. Deze foto toont de met witte en roze verf bespoten helm van een agent die aanwezig was bij de protesten.
Foto Sashenka Gutierrez / EPA
Professionele boogschutters houden hun handbogen vast tijdens een trainingssessie in Tokio. De Olympische Spelen werden vrijdag officieel geopend.
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters
Een anti-overheidsdemonstrant in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá valt anti-oproerpolitie aan met een bijl. Afgelopen week werd in het Zuid-Amerikaanse land opnieuw gedemonstreerd tegen een plan voor belastinghervormingen. Soortgelijke protesten eerder dit jaar kostten aan zeker zestig mensen het leven.
Foto Santiago Mesa / Reuters
Ook in Griekenland werd deze week geprotesteerd tegen coronamaatregelen. Op het Atheense Syntagmaplein werden demonstranten woensdag met traangas uit elkaar gedreven. Het Griekse kabinet trof een week eerder nieuwe maatregelen. Zo mogen binnenlocaties, zoals restaurants en bioscopen, alleen gevaccineerden toelaten. Op het terras is de ongevaccineerde bezoeker wel welkom.
Foto Yorgos Karahalis / AP
Veel mensen verzamelden zich woensdag voor het Amsterdamse Koninklijke Theater Carré. Daar was een publiek afscheid georganiseerd voor de vorige week overleden misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Op 6 juli werd hij neergeschoten nabij het Amsterdamse Leidseplein.
Foto Remko de Waal / ANP
De Amerikaanse president Joe Biden gaf woensdag een interview op de St. Joseph University in Cincinnati, uitgezonden door nieuwszender CNN. Biden noemde het "gigantisch belangrijk" dat Amerikanen zich laten vaccineren en deed aan iedereen de oproep een prik tegen het coronavirus te halen.
Foto Andrew Harnik / AP
De westkusten van de Verenigde Staten en Canada worden al weken geteisterd door extreme droogtes, bosbranden en hitte. Een vliegtuig van het lokale departement van bosbouw in de Amerikaanse staat Oregon poogt een brand te blussen in de buurt van de plaats Sisters.
Foto Handout / Oregon Department of Forestry / AFP
Zware regenval teisterde de Chinese provincie Henan eerder deze week en ontregelde de provinciehoofdstad Zhengzhou. Tussen zaterdag en dinsdag viel in deze stad 617 millimeter regen – bijna evenveel als gewoonlijk in een jaar. Het dodental als gevolg van de watersnood stond vrijdagmiddag op zeker 51.
Foto Noel Celis / AFP
De Belgische prinses Delphine, geflankeerd door haar man James O'Hare (links) en prins Laurent (rechts), neemt plaats op het koninklijk podium voor de jaarlijkse Nationale Feestdag. Deze wordt ieder jaar op 21 juli gevierd – dit jaar in afgeslankte vorm vanwege de coronacrisis.
Foto Olivier Matthys / AP