Thuiskok

Pompoen-halloumiburgers

U kunt deze burgers eerst in de oven voorbakken en dan op de barbecue krokant laten worden, adviseert Iyer. Of u gaart ze helemaal in de oven, dat kan natuurlijk ook. Schil de pompoen, verwijder de pitten en rasp het vruchtvlees – je hebt dan als het goed is nog zo’n 350 gram over. Schep het in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de pompoen dan door de geraspte halloumi, limoenpickle of piccalilly, het ei en de panko, vorm er zes burgers van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30-60 minuten in de koelkast, als je daar tijd voor hebt. Verwarm de oven voor tot 200 graden en bak de burgers 20 minuten in de oven. Eet ze meteen, of neem ze mee naar een picknick. Laat ze in dat geval afkoelen, doe ze in een doosje en warm ze ter plekke op een hete, goed ingevette barbecue 2-3 minuten per kant op, tot ze grillstrepen hebben. Dien de burgers op tussen een geroosterd hamburgerbroodje, met een schepje yoghurt en wat koriander erop.