Taekwondoka Reshmie Oogink moet Spelen verlaten na positieve coronatest

Reshmie Oogink tijdens de kwartfinale taekwondo tegen Jackie Galloway uit de VS op de Olympische Spelen in 2016.
Reshmie Oogink tijdens de kwartfinale taekwondo tegen Jackie Galloway uit de VS op de Olympische Spelen in 2016. Foto Robin Utrecht/ANP

Reshmie Oogink is de tweede Nederlandse sporter die op de Olympische Spelen in Tokio positief getest is op het coronavirus. De 31-jarige taekwondoka moet in elk geval tien dagen in quarantaine en kan dus niet meedoen aan de Spelen die vrijdag beginnen, meldt persbureau ANP donderdagochtend. Ook een staflid van de roeiploeg zit in quarantaine na een positieve coronatest.

Oogink is meervoudig Nederlands kampioen taekwondo. Ze plaatste zich in mei dit jaar voor de Spelen, ondanks verschillende blessures in de afgelopen jaren.

Op haar eerste Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 bereikte ze de kwartfinales. Ze zei toen tegen de NOS dat ze graag door wilde naar de volgende Spelen.

Tijdens het kwalificatietoernooi versloeg ze in de halve finales de Oostenrijkse Marlene Jahl, die in april nog brons gehaald had op het EK. Hierdoor kreeg ze één van de twee tickets naar Tokio. Voor Oogink is de positieve test een hard gelag. „Ik heb er geen woorden voor. Dit is het einde van mijn carrière.”

Woensdag moest skateboardster Candy Jacobs ook al de Spelen verlaten na een positieve test op het coronavirus.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Taekwondoka Reshmie Oogink moet Spelen verlaten na positieve coronatest