Onderzoek naar corona-uitbraak Olympische ploeg Tsjechië

Tsjechische roeiers in training.
Tsjechische roeiers in training. Foto Reuters / Thomas Peter

Twee leden van de Olympische ploeg van Tsjechië hebben donderdag positief getest op het coronavirus. Het gaat om beachvolleybalster Marketa Nausch-Slukova en wielrenner Michal Schlegel. In totaal is nu van vier atleten en twee begeleiders van het Tsjechische team bekend dat zij besmet zijn met het coronavirus. Tsjechische autoriteiten en het Olympisch Comité hebben een onderzoek ingesteld.

Tsjechische media brengen de besmettingen in het team in verband met de Tsjechische dokter Vlastimil Voracek, die als eerste positief testte en niet gevaccineerd was. Alle besmette atleten zaten met Voracek in het vliegtuig naar Tokio. In een eerste reactie heeft de Tsjechische premier Andrej Babiš het feit dat Voracek niet gevaccineerd was „een schandaal” genoemd. „Overal overtuigen we mensen om zich te laten vaccineren. En de arts van onze delegatie is niet eens gevaccineerd”, zei Babiš woensdag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Taekwondoka Reshmie Oogink moet Spelen verlaten na positieve coronatest