Olympische Spelen

Taekwondoka Reshmie Oogink en staflid roeiploeg positief getest

Taekwondoka Reshmie Oogink is de tweede Nederlandse sportster die positief getest is op Covid-19 op de Olympische Spelen in Tokio. Dat meldt persbureau ANP. Ook een staflid van de roeiploeg, die anoniem wil blijven, zit in quarantaine na een positieve coronatest. Chef de mission Pieter van den Hoogenband maakt zich ondanks de drie besmettingen – woensdag testte skateboardster Candy Jacobs positief – geen zorgen. „We hebben het echt onder controle”, zei hij donderdag, een dag voor de officiële opening van de Spelen in Tokio. „Ik bespeur ook niet iets van paniek of enorme stress binnen de ploeg. Dit is een scenario waar we eigenlijk al rekening mee hadden gehouden.” Voor de 31-jarige Oogink is het een hard gelag. „Ik heb er geen woorden voor. Dit is het einde van mijn carrière.” (NRC)