Dodental België opgelopen tot 37, nog zes vermisten

Met honden wordt gezocht naar overlevenden en vermisten.
Met honden wordt gezocht naar overlevenden en vermisten. Yves Herman/Reuters

Het dodental als gevolg van de overstromingen in België is donderdag opgelopen tot 37. Dat melden verschillende Belgische media. De autoriteiten verwachten niet dat het aantal veel hoger zal worden. In het door het noodweer getroffen gebied worden nog zes mensen vermist.

De politie probeert met zoekacties in het rampgebied ook deze zes personen nog te vinden. Het Nationaal Crisiscentrum zegt tegen de Belgische krant De Morgen dat er van een aantal van hen „een vermoedelijk teken van leven is”. Van anderen wordt sterk vermoed dat zij bij „de dodelijke slachtoffers zullen behoren”.

Het eveneens door het noodweer getroffen Duitsland telde tot dusverre 170 doden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dodental België opgelopen tot 37, nog zes vermisten