Besloten afscheidsdienst Peter R. de Vries in Carré afgelopen

Moordaanslag Bij de dienst waren familieleden en vrienden van De Vries aanwezig, onder wie de nabestaanden van Nicky Verstappen en de twee mannen die in de Puttense moordzaak ten onrechte werden veroordeeld.
Een politieboot vaart donderdagmorgen op de Amstel bij theater Carré.
Een politieboot vaart donderdagmorgen op de Amstel bij theater Carré. Foto Sem van der Wal/ANP

Familie, vrienden en andere genodigden hebben donderdagmorgen in het Amsterdamse theather Carré afscheid genomen van Peter R. de Vries. De dienst begon op donderdag om 11.00 uur in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Vijf vrienden van De Vries en zijn broer Wouter droegen zijn kist de grote zaal van het theater binnen. Onder hen waren Herman du Bois en Wilco Viets, de twee mannen wier onterechte veroordeling in de Puttense moordzaak dankzij De Vries werd teruggedraaid. Ook Rich van Hout, zoon van Cor van Hout, was een van de kistdragers.

Tijdens de dienst spraken onder meer de kinderen van De Vries, Royce en Kelly, zijn broer Wouter en zijn partner, wier naam om veiligheidsredenen niet bekend gemaakt wordt. Vanaf 10.45 uur konden genodigden van de dienst Carré binnenlopen. Onder meer de nabestaanden van de omgebrachte Nicky Verstappen en de familie van de vermiste Tanja Groen waren in het theater. De Vries vroeg aandacht voor beide zaken. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema kwam terug van vakantie om de ceremonie bij te wonen, schrijft Het Parool.

Rond 13.00 was de dienst afgelopen. De kist werd naar buiten gedragen en in een lijkwagen gezet, die naar een andere locatie reed voor de uitvaart. Die vindt in kleine kring plaats.

Op woensdagmiddag konden mensen die Peter R. de Vries niet persoonlijk kenden hem een laatste groet brengen. 7.500 mensen deden dat. Ze stonden uren in de rij bij theater Carré, waar toen ook al de kist van de vermoorde misdaadverslaggever stond.

Lees ook: Uren in de rij voor een laatste groet: ‘Peter R. de Vries was een groot man’