Welkom in dit blog

Welkom in het coronablog van woensdag 21 juli. Hierin houdt NRC het nieuws over het coronavirus bij. Dit waren de belangrijkste nieuwsontwikkelingen van dinsdag 20 juli:

  • Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 6.823 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 2.028 minder dan maandag. In de afgelopen week is het aantal positieve coronatests met 34 procent toegenomen, het RIVM spreekt van een „voorzichtige stabilisatie”.
  • Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is tussen maandag en dinsdag toegenomen met 54 tot 415, het hoogste aantal sinds eind mei. Er liggen nu 100 patiënten op de IC, dat zijn er 16 meer dan maandag.
  • De rechtbank in Lelystad heeft twee brandstichters van een GGD-teststraat in Urk dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf en jeugddetentie. Volgens de rechter heeft het tweetal in januari een mondkapje aangestoken en dit vervolgens in de prullenbak gegooid. De brand die ontstond, verergerden ze door er desinfectiemiddel op te spuiten.
  • Festivalorganisator ID&T wil nog deze week meer duidelijkheid over de perspectieven voor de rest van het festivalseizoen. Dinsdag heeft de organisator in gesprek met verschillende ministeries en OMT-leden gevraagd om een tijdlijn. Mocht deze in haar ogen „onzorgvuldig” zijn opgesteld, dan zet ID&T het kort geding dat zij vorige week met 45 mede-eisers aanspande door.
Lees hier het hele blog van 20 juli terug Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: coronablog 21 juli