Risiconiveau in 23 veiligheidsregio’s nu ‘zeer ernstig’

In bijna alle veiligheidsregio’s in Nederland is het risiconiveau op het coronadashboard woensdag opgeschaald naar ‘zeer ernstig’. Alleen voor de provincies Zeeland en Drenthe is de status nog ‘ernstig’.

De risiconiveaus worden bepaald op basis van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Het risiconiveau ‘zeer ernstig’ betekent volgens het coronadashboard dat de situatie erg slecht is. Er zijn „extreem veel” nieuwe besmettingen en/of de druk op de zorg is er extreem groot. Het risiconiveau heeft geen gevolgen voor de coronamaatregelen die in een veiligheidsregio gelden, deze worden landelijk bepaald. Wel betekent het dat inwoners extra moeten opletten.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: GGD doelwit van DDoS-aanval: maken van prik- en testafspraak beperkt