Rampendienst Duitsland verwacht geen overlevenden meer te vinden

Politieagenten doorzoeken het Ahr-gebied op maandag, na de overstromingen van afgelopen week.
Politieagenten doorzoeken het Ahr-gebied op maandag, na de overstromingen van afgelopen week. Foto Friedemann Vogel/EPA

De Duitse rampendienst Technisches Hilfswerk (THW) denkt dat er tijdens zoekacties na de watersnood van afgelopen week geen overlevenden meer worden gevonden. De voorzitter van de dienst Sabine Lackner heeft woensdag tegen Redaktionsnetzwerk Deutschland gezegd dat THW in de zwaar getroffen gebieden Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts nog steeds op zoek is naar vermisten, maar dat deze waarschijnlijk niet meer gered kunnen worden.

De dienst heeft zo’n drieduizend medewerkers ingezet in het gebied. Bij de zoektocht naar slachtoffers worden kelders leeggepompt en paden vrijgemaakt. Daarnaast biedt THW hulp aan inwoners van het gebied die momenteel nog geen drinkwater of elektriciteit hebben, bijvoorbeeld door drinkwater te distribueren in de regio.

De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz heeft woensdag aangekondigd dat het hulppakket voor de overstromingsgebieden in elk geval voor de helft vergoed wordt door de staat. Dit komt neer op minstens 400 miljoen euro, aldus Scholz. „Als er meer nodig is, bieden we meer”, voegde hij daar aan toe.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Rampendienst Duitsland verwacht geen overlevenden meer te vinden