Nederlandse skateboarder Candy Jacobs in Tokio positief getest op Covid-19

De Nederlandse Candy Jacobs bij de halve finale van het WK in Sao Paulo.
De Nederlandse Candy Jacobs bij de halve finale van het WK in Sao Paulo. Foto Sebastiao Moreira/EFE

Skateboarder Candy Jacobs is woensdag in Tokio positief getest op het coronavirus en mist daardoor de Olympische Spelen. Ze moet in ieder geval tien dagen in quarantaine. Jacobs is de eerste Nederlandse sporter die positief test in het olympisch dorp.

De Nederlandse sportorganisatie NOC-NSF laat weten aan persbureau ANP dat de skateboardploeg zich aan alle coronaregels heeft gehouden. Daardoor zouden de andere twee deelnemers Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving nog steeds mee kunnen doen met de Spelen. Jacobs zegt kapot te zijn van de uitslag. „We waren klaar voor de Spelen, ik voel me fit en nu houdt het op. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken. Ik wens mijn team alle kracht en succes nog in Tokio.”

Twitter avatar dennisboxhoorn Dennis Boxhoorn Skateboardster Candy Jacobs heeft in Tokio positief getest op het coronavirus en kan niet meedoen aan de Olympische Spelen. Ze zit in quarantaine. „Ik ben er kapot van”, zegt ze, „we waren klaar voor de Spelen en nu houdt het op.” De skateboardploeg kan gewoon verder in Tokio.

Afgelopen weekend vloog het team naar Tokio. Skateboarden is een nieuwe sport op de Olympische Spelen dit jaar en Nederland doet mee op het onderdeel ‘street’, waarbij het parcours bestaat uit nagemaakte objecten uit de straat, zoals bankjes, muurtjes en trappen.

Inclusief Jacobs zijn woensdagochtend acht nieuwe coronabesmettingen gemeld, waardoor het aantal positieve coronatesten in het gehele olympische kamp op 79 staat. In Nederland werd vorige week de polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar nog positief getest op het coronavirus, waardoor hij niet mee kon naar Tokio.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlandse skateboarder Candy Jacobs positief getest op Covid-19