Nederlands elftal

‘KNVB en Van Gaal bijna akkoord; Blind en Fraser assistent’

Louis van Gaal en de KNVB zijn het bijna eens over de aanstelling van Van Gaal als nieuwe bondscoach. Dat meldt de NOS. Het zou voor de trainer de derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal zijn. Bronnen binnen de KNVB melden aan de omroep dat de onderhandelingen tussen de voetbalbond en Van Gaal „in een afrondende fase” zijn. De NOS meldt ook dat Van Gaal Danny Blind en Henk Fraser op het oog heeft als assistenten. Van Gaal, oud-trainer van onder meer Ajax, Bayern München en Manchester United, was eerder bondscoach tussen 2000 en 2002 en tussen 2012 en 2014. In die laatste periode werd het Nederlands elftal derde op het WK in Brazilië. Nu zou hij de opvolger worden van Frank de Boer, die na het EK deze zomer opstapte. (NRC)