GGD Utrecht kondigt sluiting grote vaccinatielocaties aan

De vaccinatiehal in de Expo in Houten blijft nog tot 4 augustus geopend.
De vaccinatiehal in de Expo in Houten blijft nog tot 4 augustus geopend. Foto Robin Utrecht/ANP/Hollandse Hoogte

De GGD Utrecht sluit in augustus enkele grote vaccinatielocaties, omdat er naar verwachting steeds minder capaciteit nodig is. Bijna iedereen die in aanmerking komt voor vaccinatie is volgens de gezondheidsdienst inmiddels geheel of gedeeltelijk gevaccineerd, heeft een afspraak ingepland of heeft een uitnodiging ontvangen. De GGD Utrecht zegt woensdag in een verklaring zich te richten op kleinschaliger vaccineren, bijvoorbeeld in specifieke wijken waar de vaccinatiegraad nog achterblijft.

De Expo in Houten sluit als eerste grote vaccinatielocatie. Op 4 augustus wordt hier de laatste prik gezet. Eind augustus volgen ook de Jaarbeurs in Utrecht en de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een precieze sluitingsdatum staat voor deze hallen nog niet vast. Andere locaties in de regio Utrecht blijven voorlopig open. Op basis van de vaccinatiebehoefte wordt na de zomer gekeken of deze verder afgebouwd kunnen worden.

Koepelorganisatie GGD-GHOR zegt niet een landelijk beeld te hebben over wanneer andere vaccinatielocaties gaan sluiten. Regionale GGD’en kunnen zelf besluiten welke locaties wanneer dichtgaan. Wel verwacht de GGD-GHOR dat vanaf het vierde kwartaal van dit jaar de capaciteit van de GGD’en voor aan het coronavirus gerelateerde taken kan worden teruggebracht.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: GGD doelwit van DDoS-aanval: maken van prik- en testafspraak beperkt