Moord Peter R. de Vries

Hechtenis van de twee verdachten wordt verlengd

De twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries, blijven de komende negentig dagen in de cel zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Amsterdam maandag bepaald. De rechter vond de verdenking tegen de twee zwaar genoeg om de hechtenis te verlengen. Misdaadverslaggever De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, na zijn optreden in het programma RTL Boulevard. De twee mannen werden op 6 juli aangehouden op verdenking van poging tot moord op de misdaadverslaggever. Nu De Vries is overleden, is de verdenking aangepast in moord. Daarnaast worden ze verdacht van vuurwapenbezit. De verdachten zijn een 21-jarige man uit Rotterdam en een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland). (ANP)