Geen Olympische Spelen voor voetballer Sherida Spitse door knieblessure

Tokio Sherida Spitse liep maandag tijdens de training voor de Olympische Spelen een knieblessure op, waardoor ze een paar weken uitgeschakeld is.
Sherida Spitse liep een knieblessure op tijdens de training.
Sherida Spitse liep een knieblessure op tijdens de training. Foto Roy Lazet/ANP

Sherida Spitse kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. De 31-jarige middenvelder van Ajax heeft maandag op de training een knieblessure opgelopen, meldt de KNVB dinsdag. Ze is daardoor de komende weken niet inzetbaar. Nederland treft woensdag als eerste Zambia in de groepsfase van het Olympisch voetbaltoernooi.

„En opeens spat die grote droom uiteen”, zegt Spitse op Twitter. „Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelooflijk pijn dit doet. Topsport is mooi, maar kan zoals vandaag ook keihard zijn.”

Lees ook: Sherida Spitse, regisseur in de machinekamer van winnend Oranje

Spitse, met 188 interlands recordhouder van de Oranjevrouwen, wordt in de Olympische selectie vervangen door Joëlle Smits van VfL Wolfsburg. Het voetbaltoernooi in Tokio start woensdag. Na Zambia speelt Nederland tegen Brazilië en China. De Oranje Leeuwinnen staan momenteel op de vierde plek van de FIFA-wereldranglijst.

Twitter avatar SheridaSpitse Sherida Spitse En opeens spat die grote droom uit èèn… Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelofelijk pijn dit doet. Topsport is mooi, maar kan zoals vandaag ook keihard zijn. Helaas ben ik net voordat de Olympische Spelen beginnen geblesseerd geraakt aan mijn knie. 😢 https://t.co/OY4sBt9Fxs