Tsjechische atleet positief getest in olympisch dorp

In aanloop naar de Olympische Spelen zijn opnieuw twee atleten positief getest op het coronavirus. De Tsjechische beachvolleyballer Ondrej Perusic mist mogelijk het toernooi door zijn besmetting, meldt persbureau AP maandag. Hij wordt over zeven dagen geacht aan te treden tegen de beachvolleyballers van Letland. Mocht hij nog niet hersteld zijn, dan dient de Tsjechische delegatie volgens teammanager Martin Dokter een verzoek in de wedstrijd uit te stellen.

Perusic verbleef al in het olympisch dorp in Tokio. Hij is de derde sporter bij wie in het atletendorp een coronabesmetting wordt geconstateerd. Eerder werden twee spelers en een video-analist van het Zuid-Afrikaanse voetbalteam positief getest. Zij zijn overgeplaatst naar een isolatiefaciliteit, die wordt beheerd door het Olympisch comité. Hun teamgenoten worden extra gecontroleerd in aanloop naar de openingswedstrijd van het voetbaltoernooi, aankomende donderdag tegen Japan.

Naast de besmettingen in het olympisch dorp is ook bij een trainingskamp van de Amerikaanse turnploeg elders in Japan een sporter positief getest. De identiteit van de besmette turner is niet bekendgemaakt, maar volgens persbureau Reuters gaat het om een reserve die niet in contact is geweest met de turners die zeker gaan uitkomen. Deze persoon is zondag samen met een andere vervanger in quarantaine geplaatst, de rest van de turners is maandag zoals gepland afgereisd naar het olympisch dorp.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Jonge: besmettingen stijgen niet verder, maar wel te hoog niveau