RIVM registreert 8.932 positieve coronatests

Bij het RIVM zijn tussen zondag- en maandagochtend 8.932 meldingen van positieve coronatests binnengekomen. Dat is een lichte daling vergeleken met eerdere dagen. De afgelopen vijf dagen schommelde het aantal positieve tests steeds rond de 10.000. Op drie van de vijf dagen kwam het getal boven de 11.000 uit.

Het RIVM meldt daarnaast dat twee mensen zijn overleden aan de gevolgen van Covid-19. Het betekent niet dat deze personen de afgelopen 24 uur zijn overleden: meldingen van sterfgevallen kunnen met vertraging binnenkomen bij het instituut.

Tijdens een persconferentie zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) maandag dat het aantal besmettingen naar verwachting is gestabiliseerd. Nieuwe coronamaatregelen zouden daarom voorlopig niet nodig zijn.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Jonge: besmettingen stijgen niet verder, maar wel te hoog niveau