Nationaal Rampenfonds haalt ruim zes miljoen op voor Zuid-Limburg

Huizen onder water rondom Brommelen.
Huizen onder water rondom Brommelen. Foto ANP / Remko de Waal

In minder dan vier dagen tijd heeft het Nationaal Rampenfonds meer 6,5 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Limburg. Op vrijdag werd bankrekeningnummer 777 opengesteld zodat bedrijven en particulieren konden doneren aan de getroffenen van het gebied en dat wordt massaal gedaan.

Het Nationaal Rampenfonds is bedoeld om maatschappelijke projecten en initiatieven te financieren die gericht zijn op het herstel van de getroffen regio. Het geld kan gebruikt worden voor zaken „die schrijnend zijn en niet uit andere bronnen gedekt worden”, zoals het fonds het initiatief omschrijft. Hoe groot de totale schade is in Zuid-Limburg wordt nog onderzocht. Het grootste overstromingsgevaar is in de meeste delen van de regio geweken.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Waarschuwingsniveau voor hoogwaterstand verlaagd naar code oranje