In België zijn nog 70 mensen vermist, dodental blijft 31

In België zijn nog zeventig mensen vermist na de overstromingen van de afgelopen dagen. Dat heeft de Belgiche premier Alexander De Croo maandag op een persconferentie bekendgemaakt. Zondag telde het land - dat zwaar is getroffen door de overstromingen - nog 127 vermisten. De Croo noemt het „hoopvol nieuws” dat de autoriteiten vijftig vermiste mensen hebben getraceerd.

Volgens de premier zijn in België 31 mensen om het leven gekomen bij de watersnood in de afgelopen week. Het dodental blijft daardoor ongewijzigd. Morgen is een nationale dag van rouw in België, het land staat dan stil bij de gevolgen van de watersnood. „We zullen een minuut stilstaan bij wat ons overkomen is en het menselijke leed dat schuilgaat achter de cijfers”, aldus De Croo.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Waarschuwingsniveau voor hoogwaterstand verlaagd naar code oranje